Google tvrdi da malo poznati web alat čuva privatnost podataka


Google je tiho pratio gotovo svaku online kupnju koju ste ikada napravili, zahvaljujući potvrdama o kupnji poslanim na vaš osobni Gmail račun, navodi se u novom izvješću CNBC-a . Čak i čudnije: ove informacije su vam dostupne putem privatnog web-alata koji je aktivan neodređeno vrijeme. Možete ga pogledati ovdje .

Budući da sam Gmail

račun prije deset godina napravio, povijest mojih kupnji seže do 2010. godine, uključujući kupnje koje sam napravio dok sam bio student i one preko Apple App Storea, koji je povezan s mojim Gmail računom od njegovog početka. Uključuje i neke transakcije u stvarnom svijetu koje su napravljene pomoću moje kreditne kartice, zahvaljujući pružateljima softvera na prodajnom mjestu kao što su Square i drugi koji povezuju broj vaše kreditne kartice i ime s pripadajućim računom e-pošte za dostavu računa, nude programe nagrađivanja i, u nekim slučajevima prikuplja vrijedne podatke o kupnji.

“Kako bismo vam olakšali pregled i praćenje vaših kupnji, rezervacija i pretplata na jednom mjestu, stvorili smo privatno odredište koje možete vidjeti samo vi”, izjavio je Google The Verge u izjavi. “Te podatke možete izbrisati u bilo kojem trenutku. Ne koristimo informacije iz vaših Gmail poruka za prikazivanje oglasa, a to uključuje račune i potvrde e-pošte prikazane na stranici “Kupnja”. Google nije rekao koliko je dugo ovaj alat bio aktivan.

GOOGLE ZNA GOTOVO SVE ŠTO STE KUPILI POVEZANO S VAŠIM GMAILOM
Prema CNBC-u, tvrtka kaže da ne koristi te informacije za personalizirano praćenje oglasa; Google je još 2017. rekao da će prestati koristiti podatke prikupljene iz Gmail poruka za prilagodbu oglasa . Također možete izbrisati informacije s web-stranice Kupnja, ali to morate učiniti pojedinačno za svaku snimljenu transakciju.

Google, poput Facebooka, zna ogromnu količinu informacija o vama, vašim osobnim navikama i, da, onome što kupujete na internetu. I kao društvena mreža koja dominira on-line oglašivačkom industrijom, Google dobiva te informacije uglavnom putem prikupljanja pozadinskih podataka koristeći metode i alate kojima korisnici možda nisu potpuno svjesni, kao što su potvrde o kupnji Gmaila. To vrijedi za web alate kao što su Gmail i pametni asistenti, koji se sve više podvrgavaju preispitivanju o načinima na koje zaposlenici tijekom procesa obuke za umjetnu inteligenciju prate podatke koje prikuplja softver .

Ovaj konkretni alat nije očigledan na očigledan način, ali naglašava Googleovu borbu da transparentno priopći svoja pravila o privatnosti i metode praćenja oglasa kao Silicijska dolina u velikim hvataljkama s osjetljivijom atmosferom oko privatnosti i sigurnosti podataka. Ideja da je ovaj alat, kao i tehnologija za prikupljanje i prezentiranje podataka koje pruža, postojala tiho, a većina korisnika Gmaila nije bila svjesna da postoji odjek sličnih problema s kojima se Google suočio tijekom posljednjih nekoliko godina.