Udruga za popularizaciju tehničke kulture „Mehatronik“ kao partner je u projektu „Nauči za budućnost“ koji ima cilj pridonijeti povećanju mogućnosti (potencijalno)darovite djece u stjecanju znanja i vještina kako bi se unaprijedila njihova kvaliteta života, ali i kvaliteta života drugih. Projektom se želi povećati dostupnost izvannastavnih školskih aktivnosti učenicima, povećati mogućnosti za stjecanje kompetencija na području informacijskih i komunikacijskih znanosti te povećati mogućnosti za cjeloživotno obrazovanje.
Osnovne aktivnosti koje će se provoditi u projektu su radionice i to radionice programiranja mobilnih aplikacija za Android i radionice kriptografije, koje su namijenjene dodatnom usvajanju znanja i vještina na području tehnike te informacijskih i komunikacijskih znanosti i matematičkim kompetencijama i osnovnim kompetencijama u prirodoslovlju i tehnologiji. Izravni korisnici projekta su učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, tj.(potencijalno) daroviti učenici i drugi zainteresirani učenici 7. i 8. razreda (programiranje mobilnih aplikacija za Android ) i od 3. do 5. razreda (radionice kriptografije) Osnovna škola Gvozd i Osnovna škola Vladimir Nazor Topusko
U projektu će sudjelovati i odgojno obrazovni djelatnici osnovnih škola. Tijekom provedbe projekta ostvarit će se partnerstvo s Udrugom Mehatronik (dizajn promo materijala, oglašavanje projekta, dizajn i izrada interaktivne skripte). Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.