Cilj projekta je potaknuti darovite i zainteresirane učenike za radionice kriptografije, elektrotehnike i robotike kao orijentacija za odabir buduće profesije.

Projekt provode

zaposlenici, stručni suradnici i volonteri Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“ Zagreb,

u partnerstvu s Udrugom za promicanje tehničke kulture „Mehatronik“ Zagreb.

u
Općini Krnjak: Osnovna škola Katarine Zrinski
Općini Topusko: Osnovna škola Vladimir Nazor

Općina Vojnić: Osnovna škola Vojnić

Ovaj projekt sufinancira Republika Hrvatska

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“

Udruga Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ je udruga sa 17-godišnjim iskustvom rada na području promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala. Članovi Udruge su stručne osobe na području informatike, tehničke kulture i popularizacije znanosti. Njihova stručnost pokazuje se i činjenicom da su u veljači 2017. godine, na 22. sjednici Vlade RH, prihvaćeni kao članovi Savjeta za razvoj civilnog društva – predsjednik Udruge Mladen Plazibat te član Udruge Krešimir Čanić. Prihvaćeni su kao član i zamjenik člana, za područje tehničke kulture. Osim toga, Otvorena računalna radionica je i dugogodišnji organizator Smotre klubova mladih tehničara osnovnih škola Grada Zagreba. Udruga je provela niz projekata koji su povezani s razvijanjem vještina i kompetencija u području tehnike te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, a projekti su bili namijenjeni: djeci i mladima te organizaciji njihovog slobodnog vremena, djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, osobama starije životne dobi te osobama liječenim od ovisnosti. Najznačajniji projekti usmjereni na djecu i mlade koje je Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ uspješno provela su sljedeći. Projekt „Dođi, nauči i odnesi računalo kući“ Udruga provodi kontinuirano 10-ak godina, a njegov je cilj osposobiti učenike osnovnih i srednjih škola (čiji su roditelji slabijih financijskih mogućnosti) za sastavljanje i popravljanje računala te omogućiti navedenim učenicima da popravljena / nadograđena računala postanu njihova osobna računala.

Udruga za promicanje tehničke kulture „Mehatronik“

Udruga je registrirana 2016. godine, no stručni suradnici i volonteri Udruge mogu se pohvaliti brojnim postignućima i bogatim iskustvom rada u području civilnog društva, tehničke kulture, popularizacije znanosti, pisanja i vođenja projekata i radionica, što je razlog i osnivanja ove Udruge. Udruga broji nezavidan broj članova čiji će se entuzijazam i kvaliteta rada svakako pokazati u bliskoj budućnosti. S obzirom na njihovo iskustvo i želju za radom putem ove Udruge. Suradnja se ostvaruje zbog preklapanja područja djelatnosti obiju udruga, što je prvenstveno usmjerenost na informacijsku pismenost te tehničku kulturu.

Općina Krnjak

Po svom prostornom položaju u okviru Karlovačke županije, općina Krnjak zauzima dio središnjeg područja, pri čemu se glavno centralno naselje Općine nalazi relativno blizu (na udaljenosti oko 18 km) županijskog centra – naselja Karlovac. Svojim rubnim dijelovima Općina Krnjak ostvaruje kontakt sa drugim jedinicama lokalne samouprave unutar Karlovačke županije i to: sa Općinom Barilović na zapadnoj strani, Gradom Slunjom sa južne strane, Općinom Vojnić na istočnom rubu, te Gradom Karlovcem na sjevernoj granici.
Topusko se nalazi na samoj granici između Korduna i Banovine, u slikovitom predjelu srednjeg toka rijeke Gline, brežuljkastom kraju izmedu Petrove gore na zapadu i nešto udaljenije Zrinske gore na jugoistoku.
Vojnić je općina u Hrvatskoj u Karlovačkoj županiji. Općinsko središte Vojnić nalazi 26 kilometara od Karlovca. Naselje Vojnić je hrvatski gradić smješten podno Petrove gore koja nosi ime po hrvatskom Kralju Petru Svačiću.