Udruga za popularizaciju tehničke kulture „Mehatronik“ kao partner je u projektu „Nauči za budućnost“ koji ima cilj pridonijeti povećanju mogućnosti (potencijalno)darovite djece u stjecanju znanja i vještina kako bi se unaprijedila njihova kvaliteta života, ali i kvaliteta života drugih. Projektom se želi povećati dostupnost izvannastavnih školskih aktivnosti učenicima, povećati mogućnosti za stjecanje kompetencija na području informacijskih i komunikacijskih znanosti te povećati mogućnosti za cjeloživotno obrazovanje.
Osnovne aktivnosti koje će se provoditi u projektu su radionice i to radionice Popravak i održavanje računala“ i „Sunčeva energija u funkciji zdravog života. Izravni korisnici projekta su učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, tj.(potencijalno) daroviti učenici i drugi zainteresirani učenici za Popravak i održavanje računala“ i „Sunčeva energija u funkciji zdravog života Srednja škola Topusko i Osnovna škola Vladimir Nazor Topusko

U projektu će sudjelovati i odgojno obrazovni djelatnici škola. Tijekom provedbe projekta ostvarit će se partnerstvo s Udrugom Mehatronik (dizajn promo materijala, oglašavanje projekta, dizajn i izrada interaktivne skripte). Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.