Pitanje je trebalo riješiti veći dio dana.
Facebook i Instagram bili su u srijedu veći dio dana, a sada znamo zašto. Prema Facebooku, ispad je bio rezultat promjene konfiguracije poslužitelja. Gigant društvenog umrežavanja izjavio je da je pitanje od tada fiksno i da su svi njegovi proizvodi i usluge ponovno dostupni. “Jako nam je žao zbog neugodnosti i cijenimo strpljenje svakoga”, izjavila je tvrtka.

Prekid, koji je pogodio Facebook-ovu vodeću uslugu, kao i Instagram i Facebook vlasništvo Instagram i WhatsApp, trajao je gotovo 14 sati, navodi CNN . DownDetector, web-lokacija koja korisnicima omogućuje prijavu kada usluga ne radi, počela je primati poplavu izvješća počevši oko 12:01 ET . Stranica je primila tisuće izvješća o problemima svakog sata od korisnika širom svijeta, dosegavši ​​vrhunac na više od 12.000 oko 21:00 ET.

Facebook se prvi put javno javio tom pitanju u srijedu poslijepodne, priznajući u tweetu da “neki ljudi trenutno imaju problema s pristupanjem Facebookovoj obitelji aplikacija.” Tvrtka je također brzo odbacila zabrinutost da je ispad bio rezultat distribuiranog napada DDoS-om. Priznanje je došlo u 13:49 ET, a prošlo je 11 sati dok se pitanje konačno ne riješi. U 12:41 ET u četvrtak ujutro, Instagram je potvrdio da se vratio preko Twittera.

Iako su ispadi rijetka pojava na Facebooku, ovo je drugi značajan primjer u posljednjih nekoliko mjeseci. Još u studenom, tvrtka je imala sličan problem koji je ostavio Facebook, Instagram i WhatsApp nepristupačnim za neke korisnike. Taj remont bio je rezultat “rutinskog testa”, navodi tvrtka.