Dana 30.12.2021. udruga ORR „Svi smo protiv“ u funkciji nositelja projekta, potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.
Projekt „Pokretni STEM“ sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.
Ukupna vrijednost projekta je 1.360.018,74 kn, iznos kojega sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (1.156.015,93 kn) i sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (204.002,81kn ).
Provedbom projekta „Pokretni STEM“ povećat će se kompetencije OCD-ova, ali i smanjiti nesrazmjer u dostupnosti programa između razvijenih i slabije razvijenih područja Hrvatske. Provedba projekta utjecat će na povećanje znanja učenika o STEM-u, kao i na razvijanje vještina i kompetencija u području tehnike i IKT-a.
Više o projektu na „Pokretni STEM“ stranici projekta udruge ORR „Svi smo protiv“.