Ovog tjedna održali smo još četiri predstave „Znanost o jajima“ i „Kriptografija – tajne šifre i pisma“ u Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi i Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Pisarovini. Na svim predstavama prisustvovalo je više od 500 učenika od 1. do 8. razreda obje matične škole te njihovih područnih škola.

Predstava „Znanost o jajima“ namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda, a predstava „Kriptografija“ učenicima od 5. do 8. razreda. Učenici su bili vrlo aktivni, odgovarali na sva naša pitanja, zaključivali što će se dogoditi ili kako riješiti zadatak, javljali se kako bi baš oni sudjelovali u jednom od pokusa, a na kraju su nas pozdravili velikim pljeskom i izrazili želju da dođemo ponovno održati neku novu predstavu! Bilo nam je vrlo zabavno i poučno! 😊

„STEM show“ je projekt čiji je cilj povećati mogućnosti učenika osnovnih škola da putem izvananstavnih aktivnosti unaprijede svoje znanje te razviju vještine i kompetencije u području tehnike te informacijskih i komunikacijskih znanosti. Udruga Mehatronik ovaj projekt provodi u partnerstvu s FabLab-om, udrugom za promicanje digitalne fabrikacije te uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Oglasi