Udruga za popularizaciju tehničke kulture „Mehatronik“ počela je s provedbom projekta „STEM SHOW“. Cilj projekta je povećati mogućnosti učenika osnovnih škola da putem izvannastavnih aktivnosti unaprijede svoje znanje te razviju vještine i kompetencije u području tehnike te informacijskih i komunikacijskih znanosti. Projektom se provode predstave „Znanost o jajima“ i radionice „Kriptografija – tajne šifre i pisma“ u pet osnovnih škola, na području pet županija: Ivanec (Varaždinska županija), Pisarovina (Zagrebačka županija), Pregrada (Krapinsko-zadarska županija), Zadar (Zadarska županija) i Zagreb (Grad Zagreb). Predstave i radionice provode se od strane stručnih djelatnika i suradnika koji posjeduju iskustvo rada s djecom i mladima, iskustvo rada u području tehničkih znanosti te u svom radu primjenjuju suvremenu tehnologiju. Projekt se provodi u partnerstvu s FabLab-om, udrugom za promicanje digitalne fabrikacije. Tijekom školske godine 2019./2020. za provedbu projekta dobivena je  financijska podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja.

mehatronik-logo fablab_hr mo