To je posljednje rješenje za rješavanje problema s pokretanjem.

Ako nedavno ažuriranje uzrokuje pustoš na vašem računalu, Windows 10 ga može automatski deinstalirati, prema Microsoftovoj podršci. Napomena o podršci navodi da bi neka ažuriranja mogla biti nekompatibilna s vašim sustavom ili imati druge glavne greške . Ako sustav Windows ne može riješiti problem drugim sredstvima, mogao bi deinstalirati ažuriranja kao posljednju mogućnost.

Ako je to slučaj, vjerojatno ćete vidjeti ovu poruku kada se sustav pokrene: “Uklonili smo neke nedavno instalirane ažuriranja za oporavak uređaja od neuspjeha pri pokretanju.” U pokušaju izbjegavanja ponavljanja situacije, Windows će zaustaviti automatsku instalaciju “problematičnih ažuriranja” 30 dana. Microsoft kaže da bi mu trebalo pružiti priliku da dođe do korijena problema i pokuša ga popraviti.

Ažuriranja možete ručno instalirati ako mislite da ih sustav Windows nije trebao ukloniti, ali sustav ih možda još uvijek odbacuje ako se računalo ne pokrene ispravno. To je dobrodošla značajka (koju je najnoviji Windows uočio ) koja bi mogla pomoći ljudima da izbjegnu drastične mjere, kao što je formatiranje tvrdih diskova, za rješavanje glavnih problema.