Peti Maker Faire Zagreb je privukao znatnu pozornost okupivši čak 50 impresivnih projekata predstavljenih od strane više od 150 entuzijastičnih entuzijasta. Sajmu je nazočilo oko 6 000 posjetitelja iz grada Zagreba. Ovaj događaj je bio iznimno inspirativan za one koji cijene kreativnost i inovacije, pružajući im jedinstvenu perspektivu na svijet maker kulture. Prostor Osnovne škole Luka u Sesvetama se transformirao u centralno mjesto maštovitosti i tehnoloških čuda tijekom održavanja sajma.
Među mnogobrojnim sudionicima iz različitih zemalja poput Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, prisustvovali su i izlagači iz svih dijelova Hrvatske, od Slavonije do Dubrovnika. Tu je bio i tim Mehatronik, koji se istaknuo zbog strasti koju su pokazali demonstrirajući svoje 3D olovke. Djeca su s velikim uzbuđenjem čekala u redu kako bi imala priliku isprobati ove inovativne uređaje. Tim Mehatronik nije samo predstavio tehnologiju, već je povezao tri školska predmeta (matematika, priroda i likovno) kako bi djeca lakše prihvatila ovaj koncept u okviru školske nastave.
Peti Maker Faire Zagreb potaknuo je sudionike da razmišljaju o mogućnostima koje tehnologija pruža. Posjetitelji su imali priliku ne samo promatrati izložene projekte, već su aktivno sudjelovali u interakciji s inovacijama. Ovaj događaj naglasio je važnost zajedništva i suradnje u poticanju kreativnosti i tehnološkog napretka, posebno inspirirajući najmlađe da razvijaju svoje ideje i pretvaraju ih u stvarnost. Maker Faire Zagreb i dalje ostaje platforma koja povezuje inovatore, umjetnike i ljubitelje tehnologije, potičući kreativnost i buduće generacije da doprinesu boljem svijetu inovacijama.