Projekt “Kreativnost za budućnost” postigao je značajan uspjeh u podršci darovitoj i zainteresiranoj djeci u osnovnim školama te poticanju njihovog razvoja kroz cjeloživotno obrazovanje. Projekt je proveo dvije vrste radionica, “3u3D” i “Mali znanstvenik”, u dvije osnovne škole, s ukupnim sudjelovanjem od 75 učenika od 1. do 6. razreda i 8 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Učenici su aktivno sudjelovali u ocjenjivanju radionica i izvoditelja te su izrazili svoje oduševljenje projektom, dajući mu najviše ocjene. Radionice su imale snažan utjecaj na poticanje kreativnosti, razvoj vještina i interes za znanost i tehnologiju. Kroz praktične aktivnosti i rad s suvremenom tehnologijom, učenici su razvili samopouzdanje, ljubav prema istraživanju i eksperimentiranju te se osjećali poticajno i podržano.
Važno je napomenuti da je oprema korištena tijekom radionica ostavljena školama, što omogućuje njihovo daljnje korištenje i razvijanje stečenih vještina. Projekt je također ostvario vidljivost putem oglašavanja na društvenim mrežama i postavljanjem plakata u školama, što je rezultiralo povećanim interesom. Tri druge škole su već iskazale interes za sudjelovanje u projektu sljedeće školske godine.
Na temelju rezultata evaluacije, preporučuje se proširenje projekta na druge škole i zajednice kako bi se postigao širi dosega i utjecaj. Također, kontinuirana podrška i praćenje učenika koji su sudjelovali u radionicama te intenzivnija promocija projekta su ključni za daljnji rast i razvoj. Projekt će nastaviti provoditi svoje aktivnosti i nakon financijske potpore Ministarstva, a planira se prijaviti na nove natječaje kako bi se osigurala dugoročna održivost i doprinos široj obrazovnoj zajednici.
Provedba ovog projekta donosi vrijednost i inspiraciju za mlade generacije, potičući njihovu kreativnost, rast i razvoj, što ga čini ključnim doprinosom obrazovnom sektoru Republike Hrvatske.