Uzbudljivo ozračje ispunilo je prostor Osnovnih škola Gvozd i Središće jer je održana završna svečanost projekta “Kreativnost za budućnost”. Učenici, odgojno-obrazovni djelatnici, izvoditelji radionica te predstavnici Udruge Mehatronik i partnera ORR “Svi smo protiv” okupili su se kako bi proslavili uspješan završetak ovog inovativnog projekta.

Projekt “Kreativnost za budućnost” ostvario je svoje ciljeve u poticanju darovite i zainteresirane djece te omogućavanju razvoja kompetencija potrebnih za cjeloživotno obrazovanje. Kroz dvije vrste radionica, “3u3D” i “Mali znanstvenik”, učenici su imali priliku istraživati i razvijati svoje talente uz suvremenu tehnologiju poput 3D olovaka i laboratorijske opreme.
Završna svečanost bila je prilika da se pohvale postignuća sudionika, a ispred Udruge Mehatronik izražena je zahvalnost svim učenicima, odgojno-obrazovnim djelatnicima i izvoditeljima radionica na njihovom predanom radu i entuzijazmu tijekom trajanja projekta. Također, posebno se istaknulo zadovoljstvo što je oprema korištena tijekom radionica ostavljena školama, omogućujući im da nastave provoditi inspirativne aktivnosti i razvijati stečene vještine i interese.
Uz ugodno druženje, svečanost je uključila i prezentaciju postignuća projekta putem izložbe radova učenika. Posjetitelji su imali priliku vidjeti impresivne kreacije i istraživanja koja su nastala tijekom radionica, dok su učenici ponosno prezentirali svoje uspjehe.
Svečanost je završila radosnim obećanjem da će se projekt nastaviti i nakon financijske potpore Ministarstva. Udruzi Mehatronik i partneru ORR “Svi smo protiv” cilj je osigurati dugoročnu održivost projekta kroz nove natječaje i suradnju s drugim organizacijama civilnog društva i obrazovnim ustanovama.
Zahvaljujući projektu “Kreativnost za budućnost”, kojega sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, mlade generacije dobivaju priliku razviti svoj potencijal, stjecati vrijedne vještine i inspirirati se za budućnost. Ovaj projekt je istinski doprinos obrazovnom sektoru Republike Hrvatske i obećava svijetlu budućnost za sve mlade istraživače i kreativce.